Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın simultane insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın bapsı son ayar ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına ne olacaktır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla baş başa sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.

Montaj: Yangın bapsı, tamam şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının öteki bir önemli sebebi bile rastgele bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları ciğerin kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü takkadak kapının kolayca açılması muhtevain kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve Yangın Merdiveni Kapısı C olarak sınıflandırılır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu vaziyet hırsızlık vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Mesela önüne semtıcı öz yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk olmayan engelın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve şifahane kadar” aynı anda belki onlarca kişinin bapdan cereyan etmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha geniş kullanılır.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten elan yüksek mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Diğer bir şpeş ise kapıların baştan sona degaje duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta nazaran eğer yangın kapısı olağan zamanlarda kapanmayacak ve kilitsiz küreksiz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Lüzumlu bayilerimiz gerekse elden toptan satış olarak aşağıda arsa düz illere özen vermekteyiz.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili boyut anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya sadık birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları muhtevain bu menteşelerin esenlıklı çalışması ve bapyı geçmiş kapatması gerekir.

Bu doğrultuda büyüklük bile hizmet veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine reva bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Report this wiki page